Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 start met driepunter

4 september 2016 21:15

Delfia kende een zware middag bij de aftrap van seizoen 2016-2017.Tegenstander RKDES uit Kudeltaart was op bezoek op het kasteel en maakte meteen duidelijk dat Delfia de punten niet voor niets zou krijgen. RKDES maakte het veld erg klein en liet Delfia het spel maken. Wanneer Delfia de bal inspeelde werd er snel druk gezet en deze zelfde tactiek werd toegepast bij balverlies, ook dan werd er snel omgeschakeld en werd er goed druk gezet op de Delfianen.

Delfia anticipeerde hierop door het veld groot te houden maar dit resulteerde in een hoop balverlies voor de thuisploeg. De tactiek van de RKDES leek te werken want in de 26e minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

Delfia zat hierna niet bij de pakken neer en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Amper 11 minuten later was het Yalcin Tasdelen die probeerde de keeper van RKDES te kloppen maar hij faalde, De gemiste bal eindigde voor de voeten van Delfia-middenvelder Patrick Key die wel raad wist met deze rebound, 1-1.

Beide ploegen dachten dat hiermee de ruststand wel gehaald was maar niets bleek minder waar. Ver in blessuretijd zette RKDES nog eenmaal aan en wist de stand om te buigen in hun voordeel, 47e minuut 1-2 voor RKDES.

Het was tijd voor een andere tactiek want Delfia kwam met deze strijdwijze niet aan voetballen toe. Omdat er op het middenveld steeds veel druk werd gezet besloot Delfia-trainer Marco Immers om te schakelen naar “de lange bal” om zo het middenveld over te slaan. De wissel in de rust van Karan Kanhai voor Ali Akkaya bleek ook al snel een gouden wissel. Amper 3 minuten in het veld knalde laatstgenoemde de bal vanaf 20 meter achter de doelman van RKDES, 2-2.

Doordat Delfia zo goed uit de startblokken kwam waren de bezoekers even helemaal het spoor bijster. Delfia pakte het initiatief in de wedstrijd en maakte duidelijk dat er op hun Kasteel niets te halen viel.

De verlossende 3-2 viel uiteindelijk in de 70e minuut door de van dvv Delft teruggekeerde Khalid Ouled Haddou  die op aangeven van Patrick Key zijn eerste van het seizoen maakte.
 Voor Patrick Key was het met één doelpunt en één assist nog niet voldoende want in de 79e minuut maakte hij zijn tweede van de middag en knalde de 4-2 op het scorebord.

Met nog 10 officiële minuten op de klok probeerde de bezoekers nog terug te komen in de wedstrijd. RKDES wist zowaar nog een keer te scoren en terug te komen tot 4-3 maar deze aansluitingstreffer bleek tevergeefs.In de 87e minuut gooide Delfia de wedstrijd definitief in het slot. Op aangeven van Khalid Ouled Haddou  maakte vedette Ferry Schouwstra de 5-3 en zijn eerste van het seizoen.

Slotconclusie, Delfia kreeg de punten zeker niet cadeau maar toonde veerkracht en wilskracht en wist zodoende de punten in eigen huis te houden. Als de mannen van Marco Immers deze instelling weten te behouden zou het dit jubileumjaar misschien wel eens extra feestelijk kunnen worden aan de Mozartlaan.