Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia doelpuntrijk onderuit tegen stadsgenoot Taurus

12 september 2016 20:30

In de enige Delftse stadsderby die de Zondag 4e klasse rijk is werden de bezoekers getrakteerd op een doelpuntenfestijn. De studenten trokken na 90 minuten aan het langste eind en zegevierde met 4-3 op het TU terrein.

Delfia begon sterk aan de onderlinge confrontatie. Al in de eerste minuut scoorde Khalid Ouled Haddou op aangeven van Ali Akkaya e 0-1. Delfia kon tot de 25e minuut genieten van deze voorsprong want door slecht uit verdedigen van de Delfianen kon de Delftse studentenploeg de 1-1 intikken. Echt lang kon Taurus niet genieten van deze gelijkmaker want enkele ogenblikken later scoorde Ali Akkaya vanaf het middenveld de 1-2. De keeper bleek kansloos op het afstandschot van ruim 20 meter.
Delfia liet Taurus nog voor rust tergkomen in de wedstrijd. Een vrije trap werd goed om de muur van Delfia achter keeper Tim van den Bos geplaatst, 2-2.

In de 2e helft was het Taurus die beter uit de kleedkamer kwam en dit resulteerde in de 54e minuut in een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg. In de 77e minuut liep Taurus zelfs uit tot  4-2, in een rebound was Tim van de Bos  geklopt door een lullig rol balletje.
Tim die later met een schouderblessure van het veld moest nadat hij in zijn eigen vijfmetergebied hard omver gelopen was. De scheidsrechter zag hierin geen overtreding maar dit kostte Delfia wel noodgedwongen de eerste keeper.
Met nog 5 minuten te spelen kwam Delfia nog wel terug tot  4-3, Ferry Schouwstra schoot het leder achter de keeper van Taurus.

Algemeen beeld was een fysieke wedstrijd waarbij de scheidsrechter helaas meer kaarten trok voor praten dan voor overtredingen. Dit ontsierde zeker de tweede helft een beetje de wedstrijd.
Volgende week gaan de mannen van Marco Immers op bezoek in Waddinxveen bij het plaatselijke ASW dat met 6 uit 2 nog ongeslagen op een derde plaats staat.