Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 verzuimt te winnen van DIOS

9 oktober 2016 19:30

DELFT - De overwinning leek na 10 minuten spelen al zekerheidje voor de kasteelbewoners. Niets leek de drie punten meer in de weg te staan, echter kregen de Delfianen de welbekende deksel op hun neus en werden na 90 minuten de punten verdeeld.

De toeschouwers aan de Mozartlaan werden getrakteerd op een droomstart van de thuisploeg. Al in de 6e minuut was het Khalid Ouled Haddou die de 1-0 in het net werkte en amper 4 minuten later, in de 10e minuut, was het Patrick Keij die de score verdubbelde. Hierna volgde nog enkele grote kansen maar die werden niet verzilverd door de Delfianen.
De mannen van trainer Marco immers probeerde de wedstrijd tot de rust proffesioneel uit te spelen en namen  wat gas terug. Dit gaf DIOS het idee dat er wat te halen viel op het Kasteel.

In de tweede helft startte de Delfianen met de rem "van eind eerste helft" er nog op. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer in de 54e minuut. Dios profiteerde van een misverstand tussen keeper en verdediger en maakte de 2-1.
In de 82e minuut kwam DIOS met 10 man, een speler werd van het veld gestuurd wegens vloeken met het K-woord, zelfs nog op gelijke hoogte met Delfia, 2-2.

Ook in de tweede helft waren er nog voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen maar hier wisten de Delfianen niet van te profiteren. Na 90 minuten blies scheidsrechter Jhamai voor  het einde en werden de punten gedeeld.
Zodoende staat Delfia met slechts 5 punten uit de eerste 6 wedstrijden op een teleurstellende 11e plek in de 4e klasse A. Volgende week de uitwedstrijd tegen Floreant. In Boskoop wordt de wedstrijd aan de Hoogeveenseweg 1 om 14.00 uur afgetrapt.