Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 walst over Leidse Boys heen

30 oktober 2016 22:15

Bovenin de 4e klasse A morste Taurus punten tegen hekkensluiter GOL Sport. De Delftse studenten kwamen door een benutte strafschop nog wel op een 1-0 voorsprong, maar vlak voor tijd schoot de Gol Sport de gelijkmaker in binnen. In het soms pittige duel vielen drie rode kaarten waarvan één aan Delftse zijde. Koploper ASW won eenvoudig met 3-1 van SVH.
Delfia wat thuis Leidse Boys ontving deed het een stuk beter tegen een Leidse tegenstander dan stadsgenoot Taurus.Leidsche Boys werd met 5-1 aan de zegekar gebonden. Khalid Ouled Haddou was met vier treffers de gevierde man aan Delftse zijde. Frenky Odame was verantwoordelijk voor de overgebleven treffer.

Anders dan de uitslag doet vermoeden was de eerste helft niet de beste helft van de Delfianen.
Wel was er binnen 2 minuten al de voorsprong. Khalid Ouled Haddou scoorde door direct vanuit een corner de bal bij de eerste paal in te draaien.

Ruim 15 minuten na zijn eertse treffer wist hij zijn de score te verdubbelen.  Door in het strafschopgebied goed door te gaan waar de verdediging van Leidsche Boys al dachten de situatie onder controle te hebben maakte hij de in de 19e minuut de 2-0.

Na deze fortuinlijke voorsprong werd Delfia te gemakkelijk en misschien wel zelfs nonchalant. Op een gegeven moment ontstond er een 1 tegen 1 situatie waarbij de Delfia-back in een clinch kwam met de Leidse buitenspeler waarin beide spelers vielen en de scheidsrechter een penalty toekende aan Leidsche Boys.

Bijna had onze goed spelende keeper  gelegenheidsdoelman Peter Luiten, die vandaag onverwachts door omstandigheden onder de lat stond, deze penalty gestopt maar helaas ... 2-1 in de 38e min en dit bleek ook de ruststand.

De tweede helft herpakte Delfia zich en binnen 5 minuten werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-1.

In de 49e minuut gaf Khalid Ouled Haddou een strakke bal voor het doel die door Frenky Odame achter de keeper van Leidsche Boys werd geschoten.

De zeer sterk acterende Khalid zou ook nog een hattrick mogen maken deze dag. Vanuit een voorzet van rechtsback Bradley Reebeen knalde hij vol overtuiging de 4-1 binnen in de 63 minuut.

Het was de dag van Khalid die zelfs zijn 4e mocht maken, op een voorzet van Ferry Schouwstra maakte hij in de 84e minuut zijn laatste van de wedstrijd en dit was ook gelijk de laatste van de wedstrijd.

Eindstand Delfia – Leidse Boys 5-1

Al met al een mooie dag voor Khalid Ouled Haddou en voor heel Delfia.