Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia buigt achterstand om in winst tegen moordrecht

13 november 2016 21:00

Op bezoek in en bij Moordecht wist Delfia 1 de nare nasmaak van vorige week (6-1 verlies bij Bernardus) weg te spoelen. Na 90 minuten floot scheidsrechter Metzler voor het einde met een 3-4 stand op het scorebord in het voordeel van de Delfianen.

Delfia startte slap aan de wedstrijd. Er werd misschien wel te gemakkelijk gedacht over de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Moordrecht. Bij de Delftenaren stonden de linies te ver uit elkaar. Hierdoor kreeg Moordrecht veel ruimte tussen de linies en waren de Delfianen steeds een stap te laat in de omschakeling. De 1-0 viel al in de 5e minuut uit een corner waarbij Delinyo Reebeen de hoekschop tot doelpunt promoveerde door de bal achter zijn eigen doelman te werken. De organisatie aan Delfia-zijde was op dit moment ver te zoeken.

Het werd nog erger voor de mannen van trainer Marco Immers want amper 4 minuten later moest de bal alweer uit het net worden gevist, 2-0 Moordrecht.

In de 23e minuut wist spits Jordy Keij wat terug te doen namens Delfia en maakte de aansluitingstreffer, 2-1.
Toch was het Moordrecht wat de rug wist te rechten en nog voor rust de score verder uit wist te bouwen. In de 33e minuut werd de uiteindelijke ruststand van 3-1 op het bord gezet.

Wilde Delfia hier niet tegen een nederlaag aan lopen moest er uit een ander vaatje worden getapt de tweede helft. De tactische aanpassingen van Marco Immers zorgde voor een heel ander spelbeeld dan in de eerste helft. Moordrecht werd bijna de gehele tweede helft goed onder druk gehouden en ook werd er nagenoeg geen kans meer wegegegeven. Rechtshalf Frenky Odame schoof een linie naar achteren en zorgde in de laatste linie als rechtsback voor meer rust en voetballend vermogen.
Het duurde tot de 70e minuut tot het meegereisde publiek weer kon juichen. Op aangeven van Jordy Keij was het Khalid Ouled Haddou die namens Delfia weer de aansluiting zocht, 3-2. Vier minuten later werd er in het vijandelijk strafschopgebied een overtreding begaan op Jordy Keij waarna scheidsrechter Metzler resoluut naar de stip wees. Khalid nam plaats achter de bal en wist met deze penalty de stand gelijk te trekken, 3-3.

Delfia voelde dat de wedstrijden voor het grijpen lag, en dit gebeurde ook. Waar hij in de 5e minuut de score opende sloot hij deze in de 79e minuut ook weer af. Vanuit een corner van Khalid Ouled Haddou was het Delinyo Reebeen die het winnende doelpunt achter de moordrecht doelman werkte. 3-4!!!

Een na afloop tevreden Marco Immers zag een team dat in de tweede helft heel volwassen acteerde. De inzet van Frenky Odame als rechtsback is ook zeker een dik compliment waard. Door de houding van het gehele team werd de achterstand omgebogen tot een voorsprong en werden de drie punten over de streep getrokken.