Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia doet zichzelf voetballend tekort tegen Altior

27 november 2016 19:45

Terugblikkend speelde Delfia vandaag een prima wedstrijd tegen een verdedigend ingesteld Altior.
Delfia creëerde de meeste kansen maar trok na 90 minuten toch aan het kortste eind. Op het Kasteel werd het 1-2 in het nadeel van de mannen van Marco Immers

De bezoekers uit Ter Aar waren duidelijk naar Delft afgereisd om niet te verliezen. Met een tegenstander met een verdedigende instelling en counterend met de lange bal was het lastig voetballen voor de Delfianen op het eigen Kasteel. Delfia creëerde een hoop goed kansen maar niet één kon tot doelpunt worden gepromoveerd. Na een viertal kansen van de thuisploeg was het Altior die via een lange bal in de omschakeling de linkerverdediger verraste en de eerste tegentreffer op het scorebord knalde, 0-1.

Pas in de 38e minuut wist Delfia ook het net te vinden. Een perfecte voorzet van Khalid Ouled Haddou werd door Jayh Martina goed ingekopt. 1-1.

Ook de tweede helft was het Delfia die de wedstrijd voetballend bepaalde en Altior steeds verder inzakte en via de lange bal één van de twee spitsen probeerde te bereiken. En helaas voor de thuisploeg werkte deze tactiek want in de 72e minuut viel hierdoor wel de 1-2.

Ook daarna bleven de mannen van Marco Immers voetballen maar gesterkt door de voorsprong werd het spel van Altior steeds verdedigender.

Delfia drukte de tegenstander steeds meer achteruit. Even leek het erop dat de 2-2 door middel van een penalty binnen handbereik was, maar een scheidsrechterlijke dwaling was voldoende om een 100% handsbal – een speler van Altior sloeg de bal in het vijfmetergebied met de hand terug - over het hoofd te zien.

Trainer Marco Immers blikte na de wedstrijd terug en kon concluderen dat zijn ploeg naar behoren had gepresteerd maar helaas te weinig heeft gekregen. Prestatie goed, resultaat onvoldoende.

Volgende week op bezoek bij de nummer 13 GOL Sport, hopelijk wordt het in Leiden meer een wedstrijd.