Sponsors

Hoe gaat het met Robert Linthorst?

1 november 2020 11:00

Roel van Dorsten

DELFT - Robert Linthorst (42) werd op jonge leeftijd lid van Delfia en maakt nog steeds deel uit van de club.

Bron: www.delftopzondag.nl
Tekst: Roel van Dorsten

Hoe gaat het met je?
"Het gaat heel goed met mij. Ik ben niet getrouwd en heb geen kinderen. Ik werk in de accountancy, tegenwoordig in loondienst. Door corona werk ik nu veel thuis, al heb ik op kantoor een eigen kamer. Dat mis ik wel, het dagelijkse contact met mijn collega's."

 Jong met voetballen begonnen?
"Jazeker, ik ben op mijn vierde al lid van Delfia geworden en dat ben ik nog steeds. Ik heb twee oudere broers, Vincent en Martijn. Mijn broers voetbalden bij Delfia, dus werd ik ook lid. De eerste jaren had ik leuke trainers, zoals Roland de Vreede, Michael Stet en Dik van der Mast. Dat waren ook jongens van de club. Ik maakte deel uit van een goede lichting met onder andere Sander Recourt, Marco van Willigen en Erwin van Dijk, die later ook allemaal in het eerste hebben gespeeld. Het kwam ook geregeld voor dat wij op zaterdag in ons eigen elftal speelden, maar op zondag ook nog eens een wedstrijd in het tweede elftal hadden of als reserve met het eerste elftal meegingen."

Naamloos-2.jpg
Foto: Roel van Dorsten

Dus ook al jong je debuut in het eerste elftal gemaakt?
"Ja, Ik weet nog dat Chris Treling, die toen trainer was, aan Erwin, Marco en mij verzocht om onze spullen te gaan halen. Wij waren toeneen jaar of vijftien. Mochten wij meedoen met een oefenwedstrijd tegen SEP. Zo rond mijn zeventiende ben ik vast bij het eerste elftal gekomen, dat was onder trainer Cock de Wit. Het eerste jaar was het moeilijkst, wij zijn toen ook gedegradeerd. Dat seizoen waren wij met drie andere ploegen onderaan geëindigd en moesten toen in toernooi-vorm voor een plaats in de nacompetitie spelen. Dat lukteniet. Later hebben wij dat weer goedgemaakt door kampioen te worden. Wij hadden toen ook een goede ploeg met onder andere Jeroen Gronsveld, Alex Ooijevaar, Jeroen Heerings, René Heijink en veel spelers van mijn generatie. Wim van Alkemade was de trainer. Kampioen werden wij in 2000, in een seizoen met derby's tegen onder andere dvv Delft, SEP en Full Speed. Een ander hoogtepunt was de winst in de finale van de nacompetitie, toen wij Gouda met 2-0 versloegen. Ik was toen al trainer bij Soccer Boys en het toeval wilde dat mijn elftal op hetzelfde terrein in Alphen aan de Rijn een oefenwedstrijd moest spelen. Stonden al mijn spelers langs de lijn. Mooi was dat ik toen ook een doelpuntje meepikte, haha."

Dus je bent ook al lang trainer?
"Ik ben bij Delfia al vroeg jeugd gaan trainen. Ik trainde een leuke lichting en ben met die groep van E tot en met de A steedsmeegegroeid. Ik ben door Kevin van Zon, ook een Delfiaan, gevraagd om hem te assisteren bij Soccer Boys. Dat was in 2003. De laatste vier seizoenen heb ik daar het eerste elftal gedaan. Ik doe het dit seizoen wat rustiger aan en train nu het derde elftal van Soccer Boys."

Wat voor speler was je?
"Een harde werker met een goede mentaliteit. Vooral als linksback, linkshalf en later als linker centrale verdediger gespeeld. Ik heb hetvoordeel gehad dat al mijn jeugdtrainers onder Chris Kronshorst hadden gewerkt, daardoor kregen wij veel techniektraining."

Wat doe je nu nog?
"Ik speel in het fusieteam van Full Speed-Delfia. Nu even niet vanwege corona. Het is jammer hoe het met Delfia is vergaan, ik heb daareen leuke tijd gehad. Maar we zijn fantastisch opgevangen door Full Speed en voelen ons daar welkom."
(RvD)

Bron: www.delftopzondag.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!