Sponsors

Hoe gaat het met André den Os?

4 december 2021 10:45

Roel van Dorsten

DEN HAAG - André den Os (41) speelde liever in het tweede dan het eerste elftal van Delfia en had daar een reden voor.

- Hoe gaat het met je?
“Het gaat prima, ik ben lekker bezig. Dat geldt ook voor mijn vrouw en oudste dochter, die samen in een dierenwinkel werken. Onze jongste dochter zit nog op school. We fietsen goed door deze coronatijden heen, we hebben er geen last van gehad. Ik werk als projectleider bij installatiebedrijf Van Dorp en houd mij bezig aan de klimaatkant met ventilatie, koeling en verwarmen.”

André den Os begon als jong ventje bij Delfia: “Ik woonde aan de Bras, maar toch ging ik naar Delfia, dat aan de Mozartlaan speelde. Niet heel gek, mijn opa Nico Dekker was lid en mijn oom Jan de Jong speelde er. Ik ben in januari 1986 lid geworden. Altijd in de hoogste jeugdelftallen gespeeld, al was dat niet heel moeilijk. Soms was er niet eens een tweede elftal. In de E2 wel een keer ongeslagen kampioen geworden, wat indruk maakte. We mochten vanwege de ongeslagen status naar de Efteling.”

47e6a6ee-4e93-43fc-81d8-0a7256fbebc1_thumb840.jpg
André den Os is al 36 jaar lid van Delfia, maar ziet zijn club het liefst nu deel uitmaken van FC Kerkpolder. (foto: Roel van Dorsten)

- Kwam je vanuit de jeugd direct in het eerste elftal?
“Nee, ik heb heel lang in het tweede gespeeld, waar ik ook een periode aanvoerder van was. Dat ik in het tweede speelde had vooral met mijn werkethiek op de training te maken, die was minder dan bij de anderen. Pas onder trainer Alex Scholte kwam ik in het eerste elftal. Daar was ik, eerlijk gezegd, niet echt een fan van. Want weet je, als je in het eerste speelt is de derde helft veel korter, haha. En ik vond die derde helft ook belangrijk. Ik heb niet heel lang in het eerste elftal gespeeld, een seizoen of twee, drie. Tijdens de Stad Delft-bokaal brak ik mijn been in een duel met dvv Delft-speler Henri Paradja. Het ging zo snel, dat ik niet weet wat er precies gebeurde. Ik ben er toen een jaar uit geweest. Ik heb wel geprobeerd om terug te komen, maar dat is niet gelukt. Ik was inmiddels tegen de dertig en mijn conditie was een stuk minder, ik ben lager gaan voetballen. Later was het zo dat als ik op zondag had gespeeld, ik op donderdag weer een beetje normaal kon lopen en trainen, terwijl de komende zondag de volgende wedstrijd wachtte. De lol was er toen voor mij af.”

- Ondanks die korte periode nog leuke dingen meegemaakt?
“De promotie van de vierde naar de derde klasse via de nacompetitie. We hadden toen een goed elftal met onder anderen Manfred Koenen, Elvin de Jong, Rory van der Kraan, Ferry van Viegen, Erwin van Dijk, Elgar Halbe en Robert Linthorst. Het leverde een mooi feest op, ik kijk nog regelmatig naar de foto’s van die wedstrijd. Spelen in de nacompetitie is ook leuk. De weg er naartoe is lang, maar je speelt altijd voor veel publiek en het is bijna altijd lekker weer.”

- Wat voor speler was je?
“Ik was als verdediger of verdedigende middenvelder zeker niet de beste voetballer, maar had wel altijd tweehonderd procent inzet.”

144704_border_sized.jpg

- Hoe kijk je tegen de huidige situatie van Delfia aan?
“Ik ben al 36 jaar lid van Delfia, heb er mijn vrouw leren kennen, in het bestuur gezeten en deel uitgemaakt van de PR-commissie. Ik beheer nu de website. We hebben geen clubhuis meer, maar nog wel voldoende financiële middelen. Ik hoop dat wij mee kunnen doen in een FC Kerkpolder.”

- Wat doe je nu nog?
“Ik ben door Patrick Gouw, ook een Delfiaan, gevraagd om samen de dames van SEP 3 te trainen. We liggen op kampioenskoers, maar ik zie bij de dames dezelfde instelling terug; namelijk dat de derde helft ook belangrijk is, haha.” (RvD)

Bron: www.delftopzondag.nl
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!