Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 verliest van koploper en van zichzelf (1-2)

14 februari 2016 19:15

Aan de gelijk opgaande strijd was aan niets te merken dan Kickers’69 de gedoodverfde kampioen moet zijn van de 4e klasse A. Kickers’69 heeft al vanaf speelronde 2 de koppositie te pakken en wist met goed voetbal en ruime overwinningen tot op heden deze positie te bewaken. De laatst weken, althans zo lijkt het voor een buitenstaander, hebben de Kickers ergens een “laffe afslag” genomen en is het ineens een stuk minder sprankelend. Zo raakten ze de ongeslagen status twee weken geleden kwijt toen er thuis met 0-2 werd verloren van nr. 2 Warmunda. Ze blijken dus niet onoverwinnelijk, en dat zullen hoogstwaarschijnlijk ook de woorden van Delfia’s hoofdtrainer Marco Immers geweest zijn in aanloop naar deze wedstrijd.

Delfia begon aanvallend aan de wedstrijd en gokte op de snelheid over de flanken. Zonder echt gevaarlijk te worden, werden de aanvallende intenties wel duidelijk gemaakt aan de tegenstander. Koploper Kickers’69 stelde op hun beurt met wat rappe counters en afstandsschoten Delfia doelman Tim vd Bos op de proef.

De eerste grote kans was voor Melvin Lergierse die in de 15e minuut  een lange bal van Delinyo Reebeen goed kon aannemen in de zestien maar in zijn schot op doel voldoende gehinderd werd zodat een krachtig schot niet meer tot de mogelijkheden behoorde. Een makkie voor de keeper was het gevolg. Direct vanuit deze grote mogelijkheid counterde Kickers vanaf eigen zestien richting het Delfia doel. Deze tactiek bleek te werken want ook hieruit volgde een grote kans voor de bezoekers. Delfia goalie Tim vd Bos kon met zijn voet redding brengen op een schot wat anders het eerste doelpunt van de middag had geweest.

Dit bleek echter een voorbode op het echte werk want in de 21e minuut was het toch echt raak voor de bezoekers. Waar de doelman een paar minuten eerder nog goed redde was het ditmaal zijn ingrijpen die de 0-1 betekende. De spits van Kickers’69 wist een bal binnen te schuiven die de doelman op het stroeve maar natte veld niet klemvast wist te houden. Even leek Kickers hierna de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de Delfianen wisten zich te herpakken en er weer een echte wedstrijd van te maken. Nog in de eerste helft wisten ze ook de score weer gelijk te trekken.

Vlak voor rust werd er een overtreding gemaakt op Melvin Legierse op zo’n 30 meter van het doel.”Good old” Rory van der Kraan ging zelfverzekerd achter de bal staan en net als vorige week was de Delfia-Coryfee trefzeker. Met deze 1-1 was ook meteen de ruststand bereikt.

De tweede helft was een kopie van de eerste alleen dan doelpuntloos tot de 85e minuut. Waar beide ploegen al tevreden leken met een punt was het met het eindsignaal in zicht Kickers dat uit wederom een snelle counter, die weliswaar “riekte” naar buitenspel, alleen op doelman Tim vd Bos af kon gaan. Met Delinyo Reebeen nog wel in de achtervolging bleef de vlag omlaag en wist de buitenspeler van Kickers’69 de bal achter Tim vd Bos te werken.

Met een “alles-op-alles” tactiek werd nog geprobeerd de boel wederom recht te trekken maar helaas mocht dit niet meer baten. Na ruim 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde en was de telleurstelling bij de Delfianen duidelijk merkbaar.

Samenvattend heeft Delfia zich met deze nul punten tekort gedaan, er had meer in gezeten. Delfia was zeker niet de mindere ploeg maar het merendeel van de tijd misschien wel de beter voetballende ploeg. Helaas waren de Delfianen niet bestand tegen de tactiek en de snelle counters van de Leimuidenaren. Of misschien was het niet alleen de tactiek maar ook wel net dat beetje geluk.

“Het geluk van de kampioen” , laten we maar zeggen.

De mannen van Marco Immers moeten nu alles op alles zetten om de doelstelling van nacompetitie en promotie nog waar te maken. De knop moet weer om want volgende week gaan we op bezoek in het Zuiderpark waar om 14.30 uur WIK de tegenstander is.