Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Weersomstandigheden kost Delfia 1 punten, Delfia 2 weet wel te winnen

21 februari 2016 20:45

Alle thuiswedstrijden waren vanwege de hevige regenval en herfstachtige taferelen al door de gemeente afgekeurd. Maar uit stonden er wel twee wedstrijden op het programma. Delfia 2 moest in Nootdorp op bezoek bij het 4e elftal van RKDEO en Delfia 1 ging op bezoek bij het Haagse WIK.

De aftrap van RKDEO 4 – Delfia 2 was om 10.30 uur. Het tweede doet het de laatste weken steeds beter. Dit is mede te danken aan de hulp die zij krijgen van de mannen  uit de lagere elftallen. Delfia staat tweede van onderen, terwijl de tegenstander van vandaag op de tweede plek staat in de res. 3e klasse D.

Na 90 minuten was de stand 1-2 in het voordeel van de Delfianen, een knappe overwinning tegen de nr. 2 van de ranglijst. Door deze overwinning stijgt Delfia 2 naar een “veilige” 9e plaats.

Volgende week komt nr. 8 WIK 2 op bezoek, als deze wedstrijd ook winnend wordt afgesloten, kan er weer een plekje worden opgeschoven.

Delfia 1 moest vandaag  op bezoek bij directe concurrent WIK. De Hagenaren zijn nog steeds in de race voor een plek in de nacompetitie, maar om dit te bereiken zal er wel weer eens gewonnen moeten worden. Delfia presteert wisselvallig en zal snel weer de goede vorm moeten vinden als ze bovenin mee willen blijven draaien.

Ondanks de bizarre weersomstandigheden en een stevige wind, welke later de grootste tegenstander van Delfia bleek,  was het (kunstgras)veld goed bespeelbaar. Delfia begon aanvallend aan de wedstrijd en liet duidelijk merken dat ze niet voor niets naar Den haag waren afgereisd.

In de 19e minuut is het Delinyo Reebeen die goed mee op komt en een rush inzet vanaf eigen helft. De op de “denkbeeldige”  11-meter lijn vrijstaande Vince van de Tonnekreek mocht de bal ontvangen van de wederom goed acterende Delinyo en plaatste de bal achter de WIK-doelman in het netje, 0-1 !! Dit bleek ook gelijk de ruststand.

Foto's door: Alex Pronk

Na de thee was Delfia weer de bovenliggende partij, na een kwartier in de tweede helft was dit ook terug te zien in de score. Nick Visser zette zijn eigen actie vanaf eigen helft goed door en zette de 0-2 op zijn naam. Met deze riante voorsprong liet Delfia de teugels een beetje vieren waardoor WIK weer een beetje terug kon komen in het spel.

WIK kwam helemaal weer terug in het spel toen vanuit het niets ineens de aansluitingstreffer werd gemaakt. WIK mocht in de 68e minuut aanleggen voor een vrije trap, het schot wat in eerste instantie nog goed wordt gepareerd door Delfia doelman Tim van de Bos wordt in tweede instantie toch afgewerkt, 1-2

Hierna ontstaat er tussen de grensrechter van WIK en wat supporters een opstootje, waarbij de  WIK grensrechter en aanvoerder beide van het veld lopen en de confrontatie zoeken met nog meer supporters. Na dit incident, waarbij overigens niks ernstigs is gebeurt, maar vreemd genoeg ook geen kaarten vallen, is Delfia duidelijk van de leg. De mannen van Marco Immers proberen weer in hun spel te komen, maar dit kost de nodige moeite.

In de blessuretijd, namelijk in de 93e minuut, wordt er een bal vanaf 40 meter door een verdediger van  WIK verdediger naar voren uitverdedigd. Wat op het eerste gezicht voor iedereen een  voorzet leek ,dwaalt gedragen door de enorme wind het doel achter Tim van de Bos in.Dit betekende de 2-2 en ook direct de einduitslag.

Doordat Leidse Boys thuis met 0-1 verloop van Toofan stijgen de Delfianen van de 5e naar de 4e plek. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma.  Dan gaat Delfia 1 op bezoek in Sportpark Het Overbos te Warmond. Om 14.00 uur is daar nr. 2 van de ranglijst SV Warmunda de tegenstander.