Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 pakt drie punten in Zoetermeer

13 maart 2016 19:15

Delfia staat na vandaag steviger op de 4e plaats van de ranglijst. Concurrent voor de 4e plek Leidse Boys verspeelde dure punten tegen het Haagse Oranjeplein/Postduiven. In Leiden werd het 1-3. Delfia moest op bezoek bij de jongste vereniging van Zoetermeer, Oosterheem. In deze wedstrijd, waarin Delfia Oosterheem lang in leven hield waren de bezoekers uiteindelijk een terechte winnaar.

In de eerste helft, waarin de Delfianen niet het beste veldspel lieten zien, waren er toch twee doelpunten te noteren aan Delftse zijde. “Krantenkop” Nick visser mocht na een pass van Delfia-icoon Rory van der Kraan in de 14e minuut de 0-1 binnen schieten. En na een half uur spelen was het aanvoerder Patrick Keij die geheel op eigen inzet de 0-2 aantekende. Geen vuiltje aan de lucht dus voor de Delfianen.

In de tweede helft wordt er te slap gestart.  Door deze verslapping krijgt Delfia al snel een penalty tegen. Gelukkig voor de bezoekers was Delfia-doelman Tim v/d Bos wel scherp en keerde hij de strafschop. Misschien was het de frustratie maar kort hierop wordt een veldspeler van oosterheem wegens natrappen met een rode kaart van het veld gestuurd. Met een 0-2 voorsprong tegen 10 man lijkt niets meer mis te kunnen gaan. Geheel tegen de verwachting in wordt Oosterheem sterker en wordt Delfia verder teruggedrongen. Dit resulteerde in de 55e minuut tot de aansluitingstreffer van Oosterheem, en in de 70e minuut komt de thuisclub (met 10 man) zelfs op gelijke hoogte.

Met nog een kwartier op de klok lijkt Delfia eindelijk wakker geschud. Na een steekpass van aanvoerder Patrick Keij wordt Delfia spits Yalcin Tasdelen neergehaald binnen het strafschopgebied. Strafschop! Dit karweitje is een eitje voor Rory van der Kraan, “de man die niet missen kan”. 2-3 !!!

Vijf minuten voor het eindsignaal wordt wederom Yalcin Tasdelen met een pass weggestuurd, ditmaal kwam de pass van Ahmet Eskili. Deze keer komt het wel tot een doelpoging en weet hij ook het net te vinden en maakt hij de bevrijdende 2-4. Dit betekende ook direct de eindstand.

Volgende week ontvangt Delfia het Leidse Roodenburg,de wedstrijd op “Het Kasteel “ staat onder leiding van scheidsrechter Neits, aftrap om 14.30 uur. Tot dan !!!!