Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 boekt winst, Wanica star morst punten

20 maart 2016 20:00

Delfia heeft in de strijd om nacompetitie goede zaken gedaan. Thuis tegen Roodenburg was de stand na 90 minuten 2-0. Concurrent voor de derde plaats Wanica Star speelde met 1-1 gelijk tegen Leidse Boys.

Hoofdtrainer Marco Immers kon na afloop van de winstpartij tegen Roodenburg tevreden terugkijken. Hij had een Delfia gezien wat 90 minuten lang geconcentreerd en georganiseerd bleef voetballen. De bezoekers uit Leiden, wat aantrad met een jonge maar goede ploeg, waren niet opgewassen tegen een Delfia spelend in deze vorm. Patrick Keij, één van de bepalende spelers binnen de groep maakte in de 44e minuut het verschil door na een pass van Nick Visser en een goede individuele actie de 1-0 binnen te knallen.

Waar Delfia soms aan het begin van een helft slap start, was dit tegen Roodenburg niet het geval. Delfia was scherp en er was er was een duidelijke bereidheid merkbaar om voor elkaar te werken. De zeer sterk spelende Delynio Reebeen was met zijn goede passing een ware plaag voor de tegenstander, en door zijn voortdurende opkomende acties werden de spitsen van Roodenburg regelmatig buitenspel gezet.  Achterin ontpopte Mike Halbe zich tot een echt “slot op de deur”.

Na goed doorgaan van  Yalcin Tasdelen bracht hij zichzelf in de 78e minuut in een één tegen één situatie met de Roodenburgse keeper, en liet hij deze kans niet onbenut, 2-0.Samenvattend, een met veel inzet en goed spelend Delfia, een terechte uitslag.

Volgende week staat er voor Delfia 1 geen wedstrijd op het programma. De enige wedstrijd die voor volgende week gepland staat in de 4e klasse A is de wedstrijd van de koploper Kickkers’69, zij gaan op bezoek bij Roodenburg.

Zondag 3 april komen de Delfianen weer in actie, om 14.00 uur wordt er afgetrapt tegen en bij de nummer voorlaatst SV Houtwijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Rijnveld aan de L. van Vuurdestraat 16 te Den Haag.