Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Delfia 1 wint thuis met duidelijke cijfers van Oranjeplein Postduiven

1 mei 2016 22:00

In een tumultueuze wedstrijd tegen het Haagse Oranjeplein Postduiven heeft Delfia uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Aan de Mozartlaan bleef de doelpuntenteller steken op een nette 3-0 voor Delfia. Maar gezien de twee rode kaarten aan Delfia-zijde had het muntje zomaar de andere kant op kunnen vallen.

De eerste 20 minuten leek de wedstrijd een gelijk opgaande strijd. Delfia  probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken maar kon nog niet echt een vuist maken. In de 22e minuut wordt Ahmet Eskili bekeurd met zijn tweede gele kart van de wedstrijd. Hij maakte zich hier zo druk om tijdens zijn beklag bij de scheidsrechter, dat deze op zijn beurt de Delfiaan een directe rode kaart toont.

Hierop besluit de scheidsrechter tot een  afkoelingsperiode en legt de wedstrijd korte tijd stil.Dit gaf ook Delfia de gelegenheid om de doorgedraaide speler toe te spreken en tot rust te manen.

Na deze periode start Delfia, zonder Amhet Eskili die in de kleedkamer achter bleef, met 10 man aan het restant van de eerste helft.  Met 10 man komt Delfia snel op voorsprong door Delfia spits Yalcin Tasdelen die in de 32e minuut de 1-0 binnen schiet.

Zes minuten later geeft dezelfde Yalcin een voorzet die door Ferrie Schouwstra met het hoofd tot 2-0 wordt gepromoveerd.

In de tweede helft blijft Delfia zelfs met 10 man de betere ploeg met de meeste kansen. Het was echter lang wachten op de 3-0. Pas in de 82e minuut wanneer ook de tweede Delfiaan, doelpuntenmaker Yalcin Tasdelen , met rood moest vertrekken vanwege schelden tegen een medespeler.

Delfia trainer Marco Immers vatte de situatie na 90 minuten goed samen: “Hoewel het niet goed is dat er twee spelers met rood van het veld gaan, heeft het team zich volwassenen gedragen en zijn de spelers die rood hebben gehad door de gehele groep stevig aangesproken. Opvallende spelers waren Vince van de Tonnekreek die bijzonder sterk speelde op het middenveld en Stephan Vrijland die als centrale verdediger onpasseerbaar was voor de aanvallers van Oranjeplein. Al met al een goede prestatie en nog belangrijker is de nacompetitie veilig gesteld.”