Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Nacompetitie: Delfia en ASV (Ammerstol) in evenwicht

22 mei 2016 20:30

Delfia deed slechte zaken door in het thuisduel met Ammerstol niet verder te komen dan een 3-3 gelijkspel. Halverwege de eerste helft leek een hoekschop van Ammerstol weggewerkt te worden, maar Jesse de Bruin wist op het randje van buitenspel de bal in de rechterhoek te plaatsen. Na een half uur spelen kreeg Delfia een strafschop omdat de bal ongelukkig tegen de handen van Sander den Besten werd geschoten. Melvin Legierse benutte de gegeven kans (1-1).

Tekst: Roland van der Linden
Foto’s: Sander de Hollander

Na de thee kwam Ammerstol weer op voorsprong door een treffer van Twan Schmidt. Delfia herpakte zich en kwam na een uur voetballen weer op gelijke hoogte. Een schot van afstand van Delinyo Reebeen kreeg een vervelend stuitje waar keeper Spierdijk zich op verkeek en over de bal heen dook.

Even later was het opnieuw raak voor Delfia. Ferrie Schouwstra passeerde Spierdijk, waardoor de stand 3-2 werd. In de 83e minuut wist Ammerstol toch nog de gelijkmaker op het bord te krijgen. Gerben Ruissen gaf Ammerstol een goede positie voor de terugwedstrijd.